Dak-, zink- en koperwerkzaamheden

Een goed gelegd dak beschermt u jaren tegen alle weersomstandigheden. Of het nu gaat om nieuwbouw of een bestaande situatie, Koopmans Installatietechniek heeft altijd de juiste oplossing voor dak-, zink- en koperwerk. Wij zijn gespecialiseerd in het aanbrengen van zinken, loden, koperen en bitumineuze gevel- en/of dakbekleding. U kunt bij ons dus terecht voor:

  • Het aanbrengen of vervangen van dak- of gevelbekleding (of toplaag)
  • Randafwerking met zinken of aluminium deklijsten
  • Het aanbrengen of vervangen van dakgoten, hemelwaterafvoeren en ornamenten van zink, koper of lood
  • Het herstellen van lekkages

 

Bitumineuze dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking, beter bekend als dakleer, wordt verkregen uit een overblijfsel van aardolie. Het is eenvoudig te verwerken en is ook zeer duurzaam. De economische levensduur van bitumineuze dakbedekking is ongeveer 15 jaar wanneer deze op een professionele manier aangebracht en onderhouden wordt. Doordat bitumen eenvoudig te verwerken is, is het de ideale oplossing voor bijvoorbeeld platte en licht hellende daken.

Zink

Zink als dak- of gevelbedekking of als basis voor hemelwaterafvoersystemen is een uitermate betrouwbaar materiaal dat zich eenvoudig laat bewerken, onderhoudsvriendelijk is en een lange levensduur heeft. Voor zinken dakbedekking kan men uitgegaan van een levensduur van 75 tot 100 jaar, zinken dakgoten gaan gemiddeld 25 jaar mee. Complexe vormen van zink zijn mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan ronde of gebogen toepassingen. De keuze voor zinken dak- en gevelbekleding is vanwege de lange levensduur en de mogelijkheid tot recycling, omdat het materiaal 100% natuurlijk is ook snel gemaakt.

 

Koper

Koperen dak- en gevelbekleiding is een nostalgische en duurzame afwerking voor gebouwen. De levensduur van koperen dakbedekking is ongeveer 80 jaar en in tegenstelling tot veel andere materialen hebben zonlicht, UV-straling, water en vocht geen invloed op dit metaal. Door verkleuring van rood, naar bruin en uiteindelijk naar groen zorgt koperen dak- en gevelbekleding voor een authentieke aanblik. Daarnaast is ook koper keer op keer 100% recyclebaar en dus zeer duurzaam.

Lood

Lood is een zacht, buigzaam en kneedbaar metaal dat voor veel toepassingen te gebruiken is. Tegenwoordig wordt lood vooral gebruikt om vocht buiten te houden in daken en muren. Bouwlood wordt gemaakt van gerecycled lood en heeft een lange levensduur. Het is zeer corrosiebestendig en wanneer het professioneel en zorgvuldig aangebracht wordt, houdt het alle vocht buiten.

 

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over onze diensten? Of een offerte aanvragen? Klik dan hier en vul het formulier in.

personeelbalk 

Contact

Koopmans Installatietechniek
Van Heemstraweg 12B
6644 KG Ewijk
(0487) 525 005
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Storingen

Voor storingen kunt u 24 uur per dag, 7 dagen per week, telefonisch contact met ons opnemen via (0487) 525 005.

  Lid van      TechniekNederland Logo Wit